Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

New York zachvátila panika, motoristi nemajú kde tankovať

Zdevastovaný New York hurikánom Sandy Zobraziť galériu (5)
Zdevastovaný New York hurikánom Sandy (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Američania žijúci v oblastiach postihnutých tropickou búrkou Sandy už tretí deň okrem iných problémov bojujú aj s nedostatkom pohonných látok.

Motoristov v New Yorku podľa miestnych médií zachvátila "panika" a zúfalo sa pokúšajú nájsť benzínky, ktoré majú dostatok paliva. Pohonné hmoty už z okolitých štátov do New Yorku zváža aj armáda. Guvernér susedného New Jersey Chris Christie už vydal dekrét, ktorého cieľom je zabezpečiť šetrenie benzínom a naftou. Američania situáciu prirovnávajú k naftovej kríze zo 70. rokov minulého storočia.

Sandy okrem výpadku v dodávkach paliva spôsobila aj výpadky elektriny - bez prúdu sú stále milióny obyvateľov New Yorku, aj keď v oblasti Manhattanu je už situácia stabilizovaná. Tropická búrka si v USA vyžiadala najmenej 102 obetí, ďalších takmer 70 ľudí zahynulo v krajinách Karibiku. Živel vo viacerých amerických štátoch spôsobil škody dosahujúce celkovú výšku až 50 miliárd dolárov. Jedna z najväčších búrok v histórii USA zasiahla oblasť od Severnej Karolíny až po Connecticut.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu