Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajti prichytení pri čine: Parkovanie v zákaze, pivo v ruke a kamarátky prostitútky!

Zábery policajtov zrejme nepotešia Zobraziť galériu (7)
Zábery policajtov zrejme nepotešia (Zdroj: Facebook)

SOFIA – Máme toho dosť! Pobúrení Bulhari už nemienia ďalej znášať nedbanlivosť a nedotknuteľnosť štátnej polície, a preto sa proti tomu rozhodli bojovať po svojom. Na Facebooku vytvorili skupinu, na ktorej uverejňujú šokujúce zábery strážcov zákona prichytených pri „práci“. Parkovanie na mieste pre postihnutých, kamarátsky rozhovor s prostitútkami alebo popíjanie piva v službe, to je len málo z množstva fotografií, ktoré na stránke neustále pribúdajú.

Tisícky Bulharov pohoršených neefektívnym vymáhaním práva v krajine, sa presunuli na Facebook, kde zverejňujú fotografie policajtov v službe, ktorí bez hanby porušujú pravidlá. Na stránke skupiny s názvom „Odfoť policajta“, ktorá ma dovedna takmer 10 tisíc fanúšikov, sa objavujú zábery policajných áut parkujúci v zákaze alebo na priechode.

 

Parkovanie na vyhradenom mieste pre postihnutých im problémy nerobí
Zobraziť galériu (7)
Parkovanie na vyhradenom mieste pre postihnutých im problémy nerobí  (Zdroj: Facebook)

 

Ďalšia z inkriminujúcich fotografií zachytáva usmievajúceho sa policajta, ktorý drží otvorenú fľašu piva, zatiaľ čo sedí za volantom hliadkujúceho auta. Snímky nedbanlivých mužov zákona neustále pribúdajú. Album skupiny dokonca obsahuje aj záber na policajta v družnom rozhovore s „pracujúcou“ prostitútkou.

 

Policajt si kráti čas kamarátskym rozhovorom s prostitútkou
Zobraziť galériu (7)
Policajt si kráti čas kamarátskym rozhovorom s prostitútkou  (Zdroj: Facebook)

 

Na zdravie, pán policajt!
Zobraziť galériu (7)
Na zdravie, pán policajt!  (Zdroj: Facebook)

 

Ako informuje agentúra Reuters, skupina zdôrazňuje frustráciu Bulharov z justičného systému krajiny,  ktorý podlieha prísnemu dohľadu zo strany Európskej únie a už päť rokov má problémy s korupciou a organizovaným zločinom, ktoré neustále narastajú. Do internetového boja sa zapojili dokonca aj niektorí politici, novinári a podnikatelia.

Cele to začalo, keď Bulhar Boyan Maximov odfotil troch policajtov, ako spokojne pospávajú v hliadkovom aute, a poburujúcu fotografiu uverejnil na sociálnej sieti. Odvtedy muž čelil neustálemu šikanovaniu zo strany nahnevaných policajtov, ktorí ho zastavovali pri vynášaní odpadkov alebo venčení psa a pýtali od neho občiansky preukaz.

 

Boj proti ľahostajnosti mužov zákona spustila táto fotografia
Zobraziť galériu (7)
Boj proti ľahostajnosti mužov zákona spustila táto fotografia  (Zdroj: Facebook)

 

Policajná hovorkyňa Kalina Pencheva dokonca muža minulý týždeň označila za „idiota, ktorý sa nudí a nemá nič lepšie na práci.“ Hovorkyňa za svoj odvážny výrok prišla o miesto a odvtedy na facebookovskej stránke pribúdajú nové a nové fotografie.

K nezvyčajnej internetovej skupine sa vyjadrilo aj ministerstvo vnútra, ktoré tvrdí, že väčšina z fotografií je stará a stránku sledujú. „Ministerstvo vnútra získalo informácie o vzniku skupiny a kontroluje fotografie a komentáre, ktoré boli publikované,“ uviedla hovorkyňa. Či sa rozhodnú vysoko navštevovanú skupinu zrušiť, alebo nad ňou mávnu rukou, je otázne. Boyan Maximov sa však v krajine postaral o poriadny rozruch, ktorý by mohol kompetentných nakopnúť k prísnejším trestom ľahostajných policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu