Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obamov ochrankár spáchal samovraždu: Kolega bonzol jeho pomer!

Prieto mal údajne pomer s neznámou cudzinkou
Prieto mal údajne pomer s neznámou cudzinkou (Zdroj: ČTK)

WASHINGTON - Zvláštny agent pridelený na ochranu amerického prezidenta Baracka Obamu spáchal samovraždu po tom, čo bol vyšetrovaný kvôli možnému porušeniu bezpečnostných pravidiel svojím tajným milostným vzťahom s istou cudzinkou. Uviedla to dnes agentúra Reuters.

Agent Rafael Prieto (47), ktorý bol ženatý a v tajných službách pracoval 22 rokov, mal podľa udania iného tajného agenta po roky milostný vzťah so ženou z Mexika. Predpisy pritom pracovníkom amerických tajných služieb ukladajú, aby oznamovali akýkoľvek vzťah s občanom cudzieho štátu.

Podľa vyšetrovateľov sa Prieto k svojmu vzťahu priznal, avšak neexistujú dôkazy, že by svojím postupom akokoľvek ohrozil bezpečnosť USA. Od roku 2009 pôsobil v kancelárii tajnej služby vo White Plains (štát New York). Prietovu smrť vyšetruje washingtonská mestská polícia, ktorej hovorca Max Milien smrť Prieta potvrdil. Agent bol minulú sobotu nájdený vo Washingtone vo svojom automobile, otrávil sa výfukovými plynmi. Tajná služba, ktorá má chrániť bezpečnosť prezidenta a viceprezidenta aj ich rodín, v súvislosti s jeho smrťou vydala vyhlásenie, podľa ktorého "smúti nad stratou ceneného kolegu".

Pracovníci tajnej služby sa dostali do škandálu tento rok v apríli, keď sa trinásť z nich v kolumbijskej Cartagene zaplietlo s prostitútkami. V karibskom prístave mali pripravovať príchod prezidenta Obamu na latinskoamerický summit. Incident sa dostal na verejnosť, keď jeden z agentov odmietol prostitútke za jej služby zaplatiť a hlasno sa s ňou pohádal v hotelovej lobby. Osem agentov prišlo o prácu.

Práve jeden z týchto ľudí podľa agentúry AP Prieta udal. Považoval údajne za nespravodlivé, ak by iní pracovníci tajnej služby, ktorí sa tiež prehrešili proti pravidlám, zostali nepotrestaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu