Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Františka (†12) zničila šikana v škole: Vzal otcovu pušku a prestrelil si hlavu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: harfordmedlegal.typepad.com)

SULKOVEC – Českou obcou Sulkovec v utorok otriasla obrovská tragédia! Len 12-ročný František sa rozhodol vyriešiť svoje problémy raz a navždy tým najhorším spôsobom. Vzal otcovu pušku, hlaveň si priložil k hlave a strelil, bol na mieste mŕtvy. Prečo František konal, ako konal, zatiaľ ostáva záhadou, objavili sa však špekulácie, že k zúfalému činu ho dotlačili spolužiaci, ktorí ho šikanovali.

František si vzal život poľovníckou puškou, ktorú mal jeho otec starostlivo uschovanú v domácom trezore. Tínedžerova túžba po smrti však bola taká silná, že trezor kvôli zbrani vypáčil. Namieril si ju k hlave a vystrelil. Bezvládne telo malého školáka sa zrútilo na zem a ani privolaným záchranárom sa ho už nepodarilo oživiť.

Polícia teraz preveruje okolnosti úmrtia. "Vzhľadom k veku dieťaťa nemôžeme oznámiť žiadne ďalšie informácie," povedala krajská policajná hovorkyňa Dana Čírtková. Nešťastnú udalosť bez ďalších podrobností potvrdila aj Věra Bělehradová z obecného úradu. "Je to veľmi bolestivá vec, ku ktorej sa nebudeme vyjadrovať, ani rodina si to nepraje," povedala Bělehradová.

Hneď po tom, ako smutná udalosť obehla obec, sa objavili špekulácie, ktoré naznačujú, že školák si vzal život kvôli neúnosnej šikane, ktorú prežíval v škole. Už dlhší čas mal vraj problémy so spolužiakmi, ktorí ho neustále ponižovali a šikanovali. Riaditeľ Základnej školy v obci Bystré však špekulácie o možnom šikanovaní v škole odmietol. "O žiadnej šikane neviem, nevedia o nej ani kolegovia, ak bola v nejakej skrytej forme, nepodarilo sa ju odhaliť," povedal.

Chlapec bol podľa riaditeľa trochu uzavretejší, školu však navštevoval od prvej triedy a s kolektívom bol zžitý. František niekoľko dní pred tragickou smrťou chýbal v škole. Triedny učiteľ sa od žiakov dopočul, že je chorý a berie antibiotiká, čo si overoval u jeho otca. Práve po ich spoločnom rozhovore chlapec siahol po zbrani.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu