Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Halloween si vyžiadal obete aj v Španielsku: Pri hromadnej panike zomreli tri ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MADRID - Pri hromadnej panike na oslavách Halloweenu v športovej hale v Madride zomreli tri ženy vo veku 18 až 25 rokov. Ďalšie dve dievčatá sú v ohrození života, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na záchranárov.

Nešťastie sa stalo dnes okolo 4:00 SEČ vo veľkej športovej hale Madrid Arena. Podľa serveru denníka El País sa vytvorila tlačenica blízkosti východu. Jedna z účastníčok osláv španielskemu rozhlasu povedala, že bol otvorený len jeden východ, ktorý upchali davy. "Ľudia plakali, ľudia z ochranky vyťahovali tých, ktorí uviazli," povedala návštevníčka.
    
V hale sa konala tematická akcia s elektronickou hudbou a hororovou atmosférou. Dve ženy zomreli po viac ako polhodinovej oživovacej snahe záchranárov, tretia po prevoze do nemocnice. Dve vážne zranené dievčatá boli v kritickom stave prevezené do nemocnice.

K tragédii došlo aj na študentskom halloweenskom večierku v areáli Juhokalifonskej univerzity v Los Angeles, na ktorej sa zišla asi stovka účastníkov.  Spor medzi dvoma mužmi, ktorí nemali nič spoločné s univerzitou, sa skončil streľbou. Jeden človek utrpel vážne a traja ďalší ľahšie zranenia. Polícia zatkla dve podozrivé osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu