Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V centre Berlína úradoval diviak, zranil najmenej štyroch ľudí

V Berlíne sa v posledných rokoch rozmnožili zvieratá, na ktoré sú ľudia zvyknutí naraziť vo voľnej prírode. Zobraziť galériu (2)
V Berlíne sa v posledných rokoch rozmnožili zvieratá, na ktoré sú ľudia zvyknutí naraziť vo voľnej prírode. (Zdroj: ČTK)

BERLÍN - V centre Berlína úradoval v pondelok diviak, ktorý napádal chodcov a štyroch z nich zranil. Podľa polície v nemeckej metropole sa zviera vážiace 120 kilogramov pohybovalo v štvrti Charlottenburg. Po upozornení vydesených ľudí sa na miesto vypravil policajt, ktorý diviaka potom, čo ho uhryzol do lýtka, zastrelil.

Uhryznutia utŕžili predtým do chrbta tiež 74-ročný dôchodca a do nôh 24-ročná žena. Zranenie utrpela aj 74-ročná dôchodkyňa, ktorá po napadnutí zvieraťom upadla a zranila si bedro. Všetci traja boli prevezení na ošetrenie do nemocnice.

Polícia zatiaľ neinformovala, čo viedlo zviera k tomu, aby na ľudí zaútočilo. V Berlíne, kde sú veľké plochy zelene, sa v posledných rokoch rozmnožili zvieratá, na ktoré sú ľudia zvyknutí naraziť vo voľnej prírode. Okrem diviakov sa v nemeckom hlavnom meste darí napríklad aj líškam, z ktorých jedna bola zaahliadnutá i v záhrade nemeckého kancelára, upozornila agentúra AFP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu