Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majiteľ reštaurácie: Pančovaný alkohol prelieval do originálnych fliaš!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZLÍN - Vyše 100 litrov pančovaného alkoholu objavili kriminalisti v jednej garáži v meste Vsetín v Zlínskom kraji. Alkohol tam mal v kanistrách uskladnený 44-ročný prevádzkar vsetínskej reštaurácie.

Muž neokolkovaný alkohol prelieval do originálnych fliaš a potom ho predával zákazníkom. Informovala o tom dnes český spravodajský server Novinky.cz.

Políciu upozornil na podozrivý alkohol jeden z občanov Vsetína. Kriminalisti vykonali prehliadku plechovej garáže, ktorú mal prenajatú 44-ročný Vsetínčan, a našli v nej viac ako 100 litrov alkoholu v kanistrách. Ďalších niekoľko litrov alkoholu a takisto 300 škatuliek nekolkovaných cigariet objavili policajti v reštaurácii.

Experti zistili, že alkohol neobsahoval jedovatý metanol. Hovorkyňa vsetínskej polície uviedla, že prevádzkar bol obvinený z trestného činu porušenia predpisov o nálepkách a iných predmetoch na označovanie tovaru.

Väčšinu alkoholu predstavoval rum, borovička a pepermintový likér. Do vsetínskej reštaurácie ho dodával majiteľ reštaurácie v obci Kateřinice, ktorý bol z porušenia uvedených predpisov obvinený už v septembri. Obaja muži sú stíhaní na slobode a hrozí im až trojročný trest odňatia slobody, spresňujú Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu