Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Taliansko zasiahlo zemetrasenie: Dôchodca v panike zomrel na infarkt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Starší muž z talianskeho regiónu Kalábria neprežil dnes srdcový infarkt, ktorý ho postihol počas nočného zemetrasenia s magnitúdou 5,0. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

Obeťou sa stal muž  (84) z pobrežného mesta Scalea, nachádzajúceho sa približne 50 kilometrov od epicentra zemetrasenia. Epicentrum bolo v horskej oblasti národného parku Pollino severne od mesta Cosenza na hraniciach juhotalianskych regiónov Kalábria a Basilicata.

Podľa Talianskeho geofyzikálneho ústavu (INGV) došlo k otrasu o 01.05 h SELČ v hĺbke 3,8 kilometra. V nasledujúcich hodinách prišlo niekoľko silných dotrasov. Hovorca talianskej polície agentúre Reuters povedal, že po objavení trhlín na stenách preventívne evakuovali nemocnicu v mestečku Mormanno, ktoré bolo najbližšie pri epicentre. Mnoho obyvateľov Mormanna vyšlo v panike na ulicu.

Oblasť národného parku Pollino zasiahlo od roku 2010 približne 2200 seizmických otrasov. Odborníci INGV však ubezpečili miestnych obyvateľov, že skutočne ničivé zemetrasenie nepredvídajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu