Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Energetické drinky môžu zabíjať: Šesť úmrtí, aj infarkt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: komonews.com)

NEW YORK - Americké úrady vyšetrujú výrobcu energetických drinkov Monster, ktorý má byť zodpovedný za smrť najmenej piatich ľudí. Firma sa voči týmto obvineniam ostro ohradila a tvrdí, že s nešťastiami nemá nič spoločné.

K úmrtiam došlo v období medzi rokom 2009 a júnom 2012. Podľa hovorkyne Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) je možné, že zabíjal práve spomínaný nápoj, ktorý obsahuje vysoké množstvo kofeínu.

Monster Beverage Corporation okrem toho čelí žalobe zo strany rodiny štrnásťročného dievčaťa, ktoré po vypití dvoch plechoviek drinku v priebehu 24 hodín utrpelo infarkt a o niekoľko dní neskôr zomrelo. Spoločnosť tieto tvrdenia odmieta. "Nie sme si vedomí, že by naše výrobky spôsobili niekomu smrť," stojí vo vyhlásení.

Kanaďanka Anais Fournierová zomrela koncom minulého roka na komplikácie súvisiace s vrodenou chorobou srdca. Tie podľa pitevnej správy spôsobilo práve nadmerné množstvo kofeínu v tele.

Monster je v USA mometálne lídrom v oblasti výroby energetických nápojov, pričom mu na trhu patrí 39-percentný podiel. Od zverejnenia informácií o úmrtiach však jeho akcie prudko klesli.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu