Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vrúcne slová tureckého ministra: EÚ je najpokryteckejšia organizácia na svete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - Turecký minister hospodárstva Zafer Caglayan odsúdil dnes udelenie Nobelovej ceny za mier Európskej únii (EÚ), ktorú označil za "najpokryteckejšiu organizáciu na svete", informovala agentúra Reuters.

Minister sa podľa vlastných slov rozosmial, keď sa minulý týždeň dopočul o udelení Nobelovej ceny za mier Európskej únii (EÚ) za podporovanie mieru, demokracie a ľudských práv počas šiestich desaťročí.

"EÚ je najfalošnejším zväzom všetkých čias. Je to najpokryteckejšia organizácia na svete. Táto únia nechala Turecko čakať pred dverami 50 rokov," citovala Caglayana turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

Úniu ostro kritizoval za zavedenie vízovej povinnosti pre tureckých obchodníkov a kvót na tovar, čo opísal ako "zločin proti ľudskosti" a "týranie".

Turecko je kandidátskou krajinou na členstvo v EÚ, ktorá je jeho najväčším obchodným partnerom. Prístupové rokovania začali v roku 2005. Únia Ankaru kritizuje za nedostatočné napĺňanie štandardov dodržiavania ľudských práv a slobody slova. Problémom zostáva i pretrvávajúci spor o ostrov Cyprus. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu