Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Priletel z Japonska do USA: V batožine mal granáty aj zbrane!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Muža oblečeného v nepriestrelnej veste a ohňovzdornom oblečení zatkli na medzinárodnom letisku v Los Angeles po prílete z Japonska po tom, ako v jeho batožine objavili dymové granáty, rôzne zbrane a vrecia na mŕtvoly. Oznámili to v utorok miestne úrady.

Yongda Huang Harris letel do Bostonu s medzipristátím v Los Angeles, keď ho zastavili bezpečnostní pracovníci po tom, ako si všimli jeho nezvyčajný odev pod kabátom. Agenti prehľadali jeho batožinu a našli v nej okrem spomenutých vecí tiež plynovú masku, nože, skladacie obušky, protibiologický oblek, menšiu sekeru či putá na nohy.

Harrisa, 28-ročného muža s trvalým pobytom v Bostone, ktorý v poslednom čase žil a pracoval v Japonsku, obvinili z prepravy nebezpečného materiálu. Obvinenie sa týka len dymového granátu, ktorý je v dopravných lietadlách zakázaný, a za čo mu v prípade uznania viny hrozí päť rokov väzenia.

O piatkovom zatknutí informovali v utorok pred predvedením zadržaného pred federálny súd zástupcovia amerického Imigračného a colného úradu. Nevysvetlili, ako nastúpil do lietadla v Japonsku bez toho, aby vzbudil podozrenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu