Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V Ríme sa pri pamiatkach nenajete ani nenapijete: Zákaz a pokuta 500 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Rímska radnica opäť na čas zakázala jesť, piť a prespávať na ulici v blízkosti historických pamiatok. Za porušenie vyhlášky hrozí pokuta vo výške až 500 eur.

Konzumáciu jedla v blízkosti pamiatok na štyri mesiace zakázala radnica v Ríme napríklad už v júli 2008. Vtedy bola maximálna pokuta stanovená na 50 eur.

Dať si kúsok pizze na Španielskych schodoch alebo zmrzlinu pri Koloseu sa teraz môže predražiť, varuje nemecký denník Bild. Mesto zákaz oznámilo na svojich internetových stránkach. Za porušenie zákazu hrozí pokuta od 25 do 500 eur. Vyhláška, ktorú podpísal rímsky starosta Gianni Alemanno, zatiaľ platí do decembra.

Zákaz má podľa údajov mesta "chrániť mimoriadne historické, umelecké, architektonické a kultúrne dedičstvo". Nariadenie vraj bolo nevyhnutné, pretože turisti bezohľadne trúsili zvyšky jedla po pamätihodnostiach.

Podľa Bildu bolo jedenie na Španielskych schodoch a pri Fontáne di Trevi zakázané už dlhšiu dobu, ale mnoho turistov to ignorovalo. Piknikom na pamiatkach mjú teraz urobiť koniec novostanovené vysoké pokuty. Podobné vyhlášky platia aj v ďalších historických mestách Talianska, ako sú Benátky, Florencia a Bologna.

Rôzne zákazy strpčujú turistom život aj inde. Napríklad v Barcelone nie je možné chodiť mimo pláže len v plavkách. A na mnohých plážach sveta sa nesmie fajčiť, pripomína Bild.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu