Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nečas: Nie je dôvod aby Slovensko zakazovalo dovoz českých liehovín

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PRAHA - Premiér Petr Nečas nevidí žiadny dôvod na to, aby Slovensko naďalej zakazovalo dovoz českých liehovín. "Prijali sme opatrenia, na základe ktorých alkoholické nápoje od renomovaných českých výrobcov sú úplne bezpečné," pripomenul po dnešnom stretnutí Priateľov kohézie v Bratislave.

Jedným z krokov bolo napríklad to, že každá vyrobená liehovina musí mať svoj certifikát pôvodu, teda akýsi svoj rodný list. "Považujeme za jednoznačnú prioritu bezpečnosť spotrebiteľov. To, že v ČR bol predaj liehovín už uvoľnený, je toho dôkazom," dodal s tým, že preto neexistuje žiadna príčina na uzatvorenie slovenského trhu. O tejto problematike dnes krátko hovoril aj so svojím slovenským partnerom Robertom Ficom. "Určite o tom budeme rokovať aj naďalej," deklaroval.
      
Metanolová aféra si v ČR vyžiadala 27 obetí a viac ako 70 otrávených konzumentov tvrdého alkoholu, z ktorých viacerí prežili s trvalými následkami. Intenzívne kontroly tvrdého alkoholu hygienikmi budú v ČR pokračovať napriek tomu, že tam úplný zákaz predaja liehovín s obsahom viac ako 20 percent etanolu zmiernili v uplynulý štvrtok (27.10.).
      
Slovensko v utorok 2. októbra oznámilo, že zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu na svoje územie. Kedy by sa tak malo stať, nie je zatiaľ jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu