Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Svet si uťahuje z útoku na Klausa: Aj Kevin Costner by reagoval lepšie!

Klaus ako Costnerov zverenec v Osobnom strážcovi Zobraziť galériu (4)
Klaus ako Costnerov zverenec v Osobnom strážcovi (Zdroj: internet)

PRAHA - Správa o útoku na českého prezidenta, ku ktorému došlo v severočeskom mesto Chrastava, zaujala médiá po celom svete. Novinári sa zamýšľajú nad tým, ako je možné, že Klausova ochranka proti páchateľovi vôbec nezakročila a nevyhýbajú sa ani irónii.

Americké médiá sa o incidente vyjadrujú poväčšine ako o "bezpečnostnom dese" či "najhorších bodyguardoch zo všetkých". Niektoré si neodpustili šťavnaté komentáre odvolávajúce sa dokonca na filmové trháky. "Americká tajná služba by nepochybne z toho chlapíka urobila praclík. Do pekla, veď aj Kevin Costner by asi zareagoval lepšie," napísal server HVnews s narážkou na slávny romantický thriller Osobný strážca v hlavnej úlohe s Kevinom Costnerom a Whitney Hustonovou.

Svet si uťahuje z
Zobraziť galériu (4)

Novozélandský rozhlas za udalosťou dokonca hľadal sprisahanie. "Klaus utrpel len drobné poranenia, ale hocikto sa pýta, prečo bodyguardi vyzerali, že nemôžu alebo nechcú reagovať," uviedlo rádio. Kubánska agentúra Prensa Latina označuje chrastavskú streľbu za vážne pochybenie prezidentových strážcov. Dodáva, že keby nešlo o plastovú hračku, Česko mohlo byť bez hlavy štátu.

Útok na českého prezidenta mal ohlas aj na mikroblogovacej sieti Twitter. Podľa poznámky užívateľa Stevena Moora sú "bezpečnostní agenti prezidenta Klausa úplne zbytoční". Istý Eric Maurice sa zase pýta, či nemal byť útok plastickou guličkou chápaný ako "pocta skupine Plastic People of the Universe".

Menej ironický, ale nemenej kritický pohľad na vec má britská rozhlasová stanica BBC. "Ochranka bola vystavená silnej kritike za to, že dovolila útočníkovi dostať sa do Klausove tesnej blízkosti. Je tiež nejasné, prečo bodyguardi nereagovali, keď sa prezident ocitol pred hlavnou pištole," píše sa v komentári.

Svet si uťahuje z
Zobraziť galériu (4)

Hoci sa incident stal len pred dvomi dňami, viacerých výmyselníkov inšpiroval k vytvoreniu rôznych koláží. Jedna ho zobrazuje v práve spomínanom filmovom trháku Osobný strážca, tá druhá zas ako Nea alias Keenu Reevesa z trilógie Matrix.

Svet si uťahuje z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Svet si uťahuje z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Toľko spomínaný incident sa odohral v piatok počas toho, ako český prezident asistoval pri otvorení nového mosta v meste Chrastava. Z davu sa k nemu predral 26-ročný mladík oblečený v maskáčoch a vypálil na neho niekoľko striel z airsoftovej pištole. Polícia ho už obvinila z výtržníctva, hrozia mu dva roky väzenia.

Na Klausa strieľali

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu