Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ďalší škandál českej ochranky: Po plastovej pištoli 20 cm nôž meter od premiéra!

Novinár bol od politikov skutočne na krok Zobraziť galériu (2)
Novinár bol od politikov skutočne na krok (Zdroj: tn.cz)

PRAHA - Česká ochranka má na konte ďalší škandál. Po tom, ako celý svet pobavila amaterizmom pri streľbe na prezidenta Václava Klausa, pustila na rokovanie premiéra Petra Nečasa s predsedom dolnej komory slovinského parlamentu fotografa s nožom. A čo ja na tom najbizarnejšie, keď naň fotograf sám upozornil a chcel ho ochranke nechať, uspokojila sa so sľubom, že ho nepoužije!

Iba tri dni po faux pas pri ochrane hlavy Českej republiky, sa muž vybral na stretnutie vysokých politikov dvoch krajín. Zvyknutý z návštev poslaneckej snemovne, že ochranka ho dnu s nožom nepustí a vezme ho do úschovy, zostal tentokrát pred vládnou Kramářovou vilou v šoku. Ochranke totiž stačil sľub, že nôž nepoužije.

Muž chcel nôž odovzdať ochranke, tej sa nezdal byť nebezpečný.
Zobraziť galériu (2)
Muž chcel nôž odovzdať ochranke, tej sa nezdal byť nebezpečný.  (Zdroj: Tv Nova)

Zbraň mala po otvorení skoro 20 cm a mohla by spôsobiť vážne zranenie. Fotograf sa pritom dostal do metrovej vzdialenosti od premiéra Nečasa, takže je otázne, či by ochranka pri útoku vôbec stihla nejako zareagovať. Nadriadený strážcov však pochybenie nepripúšťa.

"Zásadne odmietam, že by ochranka ústavných činiteľov zlyhala. Novinári boli oddelení od ústavných činiteľov a nemohlo sa nič stať," povedal Tomáš Kehár, námestník riaditeľa Útvaru pre ochranu ústavných činiteľov pre TV Nova. Jej zábery ale ukazujú, že fotograf bol k politikom veľmi blízko a medzi ním a premiérom nestál nikto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu