Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šialená jazda zdrogovanej alkoholičky: Uniesla trajekt a hrala sa na Jacka Sparrowa!

Whelanová sa zahrala na piráta Sparrowa
Whelanová sa zahrala na piráta Sparrowa (Zdroj: telegraph.co.uk)

DARTMOUTH - Filmový megahit Piráti z Karibiku inšpiroval Britku Alison Whelanovú k šialenému činu. Najprv z anglického prístavu uniesla trajekt a potom sa na jeho palube zahrala na obľúbeného hrdinu Jacka Sparrowa, ktorého hrá Johny Depp. Incident sa stal už pred rokom, súd jej ale udelil trest až teraz.

Päťdesiatročná Angličanka je vo svojom okolí známa tým, že holduje alkoholu oveľa viac, ako by sa patrilo. Okrem liehovín však vo veľkom užíva aj drogy, takže jej zdravie je značne podlomené a momentálne čaká na transplantáciu pečene.

V septembri 2011 absolvovala v meste Dartmouth dvojdňový výjazd do miestnych krčiem a popritom si dopriala aj halucinogénne drogy. Neskôr sa vydala do prístavu, kde dostala vskutku bláznivý nápad. Odviazala laná na zakotvenom dvojposchodovom trajekte Dart Princess a vydala sa na plavbu svojho života.

Loď sa postupne vzďaľovala od brehu, čoho svedkami sa stali desiatky ľudí, ktorí sa medzičasom zhromaždili pri brehu. Whelanová po pár minútach privolala záchranku, pretože si myslela, že dostala záchvat. Spolu s ňou dorazila aj polícia. Tá sa už len bezmocne prizerala tomu, ako trajekt neúprosne smeroval k luxusného katamaránu v prepočte za 88 000 eur.

Alison si však z toho očividne veľkú hlavu nerobila. "Som Jack Sparrow. Som pirát!," kričala počas toho, ako narážala do okolitých menších lodí. Jej trajekt sa zastavil až po hodine, keď doplával do stojatej vody. Polícia nelenila a dotiahla ju k pevnine. Whelanová sa pri zatýkaní smiala a naznačovala vulgárne posunky. "Keby ste ma nechytili, doplávala by som až do Saint-Tropez," povedala s úškľabom.

Nenapraviteľná alkoholička spôsobila celkovú škodu vo výške niekoľko tisíc libier. Súd ju poslal do väzenia na 122 dní, pretože porušila podmienku, ktorú dostala za napadnutie lekára v sanitke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu