Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hospitalizovali ďalšiu ženu, ktorá sa otrávila zrejme alkoholom z Česka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - O hospitalizácii ďalšej pacientky otrávenej po konzumácii pančovaného alkoholu informovala dnes poľská spravodajská televízia TVN24 s odvolaním sa na sliezsku políciu. Podľa rovnakého zdroja je 43-ročná pacientka v nemocnici v meste Tychy, asi 20 km južne od Katovíc, v stabilizovanom stave. Alkohol, ktorým sa otrávila, pochádzal pravdepodobne z Čiech.

Orgány prokuratúry v lodžskom vojvodstve pokračujú vo vyšetrovaní okolností, ktoré viedli k úmrtiu manželov z Wieruszowa. U nich jestvuje podozrenie, že pančovanú vodku Helsinki si mohli kúpiť počas letnej dovolenky v Zakopanom a mohla pochádzať z ČR.

V Poľsku, kde v uplynulých dvoch týždňoch zomrelo najmenej päť osôb na následky otravy metanolom, mohol vraždiaci metanol pochádzať z ČR v spomínaných prípadoch. Ministerstvo zdravotníctva Poľskej republiky zopakovalo dôrazné varovanie pred konzumáciou liehovín z ČR, a to bez ohľadu, či sú označené kolkami alebo nie.

Druhý muž rezortu Igor Radziewicz-Winnicki vo vysielaní TVN24 zdôraznil, že nebezpečenstvo sa skrýva prakticky v každom balení alkoholických nápojov z ČR, s výnimkou vín a pív, a to nielen tých zakúpených na trhoviskách, ale aj v riadnej obchodnej sieti. Poľsko už počas víkendu dočasne zakázalo dovoz a predaj liehovín s obsahom vyšším ako 20 percent alkoholu z ČR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu