Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

K nahnevanej moslimskej vlne sa pridal aj Irán: Smrť Amerike, kričal dav!

Nezávislá snímka izraelsko-amerického tvorcu Sama Bacila vyvolala pobúrenie a demonštrácie vo viacerých moslimských krajinách
Nezávislá snímka izraelsko-amerického tvorcu Sama Bacila vyvolala pobúrenie a demonštrácie vo viacerých moslimských krajinách (Zdroj: SITA)

TEHERÁN - Iránci sa vo štvrtok pripojili k ďalším moslimským krajinám a za účasti stoviek ľudí demonštrovali neďaleko budovy švajčiarskeho veľvyslanectva, ktoré zastupuje americké záujmy v islamskej republike.

Bezpečnostné sily síce zabránili zhromaždeným priblížiť sa k budove, nezabránili im však skandovať heslá ako Smrť Amerike a taktiež režisérovi protiislamského filmu. Práve z neho zverejnené ukážky totiž pobúrili moslimský svet a podnietili v uplynulých dňoch demonštrácie pred ambasádami USA vo viacerých krajinách. Ako sa na margo utorkového usmrtenia amerického veľvyslanca počas demonštrácie v líbyjskom meste Bengází vo štvrtok vyjadrilo iránskej ministerstvo zahraničných vecí, "je to príklad moslimského odporu voči odpudzujúcej politike USA spojenej s islamofóbiou".

Nezávislá snímka izraelsko-amerického tvorcu Sama Bacila Nevinnosť moslimov, ktorá označuje islam za "rakovinu" a zobrazuje proroka Mohameda pri sexuálnom styku, vyvolala pobúrenie a demonštrácie vo viacerých moslimských krajinách vrátane Egypta, Líbye, Jemenu, Maroka či Tuniska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu