Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemetrasenie v Číne: 800 zranených a 89 mŕtvych!

(Zdroj: SITA)

PEKING - Séria stredne silných zemetrasení, ktorá v piatok zasiahla juhozápadnú Čínu, po sebe zanechala najmenej 89 mŕtvych. Okolo 800 ľudí utrpelo zranenia a zničených bolo 20 000 domov, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sin-chua.

Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), ktorý sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, v uvedenej oblasti v priebehu dvoch hodín zaznamenal štyri zemetrasenia s magnitúdou od 4,8 do 5,6.

Otrasy vznikli na hranici medzi provinciami Jün-nan a Kuej- čou, bolo ich však cítiť aj v susednej provincii S’-čchuan. Štátna Ústredná čínska televízia (CCTV) odvysielala zábery stoviek ľudí zhromaždených v uliciach najviac zasiahnutého mesta Ji-liang, ktoré sú pokryté troskami z priľahlých budov. Do postihnutej oblasti už mieri aj premiér Wen Ťia-pao.

Zemetrasenia v juhozápadnej a centrálnej Číne sú pomerne časté. V máji 2008 provincie S’-čchuan, Šen-si a Kan-su zasiahli otrasy s magnitúdou 8,0, ktoré po sebe zanechalo desaťtisíce mŕtvych a obrovské materiálne škody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu