Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Grécki penzisti vtrhli na ministerstvo zdravotníctva

Penzisti vtrhli na ministerstvo zdravotníctva Zobraziť galériu (3)
Penzisti vtrhli na ministerstvo zdravotníctva (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Stovky nahnevaných penzistov sa dnes v centre Atén zhromaždili na protest proti škrtom v systéme zdravotníckej starostlivosti a vtrhli na ministerstvo zdravotníctva, kde požadovali stretnutie s ministrom. Informovala o tom agentúra DPA.

Približne 300 dôchodcov sa krátko bilo s poriadkovou políciou, keď sa snažilo vniknúť do budovy a dostať sa do kancelárie ministra zdravotníctva Andreasa Lykurentzosa. Minister sa odmietol stretnúť s demonštrantami.

Penzisti protestujú proti plánom gréckej vlády ďalej znižovať dôchodky a príspevky, ale tiež proti prebiehajúcej akcii lekárnikov i lekárov, ktorí odmietajú ľuďom poskytovať starostlivosť bez priameho zaplatenia v hotovosti.

Grécki lekárnici a lekári v súčasnosti odmietajú prijímať platby od gréckej najväčšej štátnej zdravotnej poisťovne EOPYY a pacienti musia platiť priamo hotovosťou, napríklad aj za lieky. Lekárnici a lekári tvrdia, že vláda toleruje hromadenie dlhov a oni tak nemajú za služby zaplatené celé mesiace. Demonštrácia dôchodcov sa po krátkom čase skončila pokojne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu