Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zbytky hurikánu Isaac zasiahli štáty Missouri a Illinois

Škody po hurikáne Isaac
Škody po hurikáne Isaac (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Zbytky hurikánu Isaac zasiahli v sobotu časti suchom postihnutého Stredozápadu Spojených štátov, kde zaznamenali búrky sprevádzané silným dažďom a vetrom a minimálne štyri tornáda.

Intenzívne zrážky postihli rozsiahle oblasti štátov Missouri a Illinois, podľa dostupných informácií však nespôsobili väčšie škody. Zvyšky tropickej búrky sa pomaly presúvajú smerom na sever.

V USA si Isaac celkovo vyžiadal najmenej sedem životov: päť v Louisiane a dva s susednom štáte Mississippi. Tamojší obyvatelia stále zápasia s rozsiahlymi záplavami a výpadkami elektriny. Bez dodávok energie aj v sobotu zostalo viac ako 500.000 domácností a firiem v Louisiane. Oba postihnuté štáty by mal v pondelok navštíviť americký prezident Barack Obama.
      
Ďalších najmenej 23 ľudí predtým zahynulo pri prechode hurikánu ponad karibský ostrov Hispaniola, na ktorom leží Haiti a Dominikánska republika.
      
Isaac je prvým hurikánom, ktorý zasiahol USA v tomto roku. Okrem iného ochromil aj americkú produkciu ropy a zemného plynu v oblasti Mexického zálivu, uviedla agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu