Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chorý mozog: Učiteľ hudby chcel infikovať HIV 16 žiakov, sám AIDS nemá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Daily Mail)

BERN - Najmenej 16 ľudí sa podľa obvinenia pokúsil zámerne infikovať vírusom HIV švajčiarsky učiteľ (51) hudby z Bernu, ktorý sa prezýval "liečiteľ". Čaká ho súdny proces, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie prokuratúry.

Motív tohto činu zostáva nejasný. Obvinený učiteľ podľa médií chorobu AIDS nemá, krv si podľa prokuratúry obstaral od jednej alebo niekoľkých nakazených osôb.

Väčšina obetí tohto muža patrila medzi jeho žiakov. Učiteľ hudby čelí obvineniu z ťažkého ublíženia na zdraví a zámerného šírenia choroby v 16 prípadoch, z ktorých niektoré sa údajne odohrali už pred viac rokmi. Podľa obvinenia "liečiteľ" svoje obete buď presvedčil, aby sa od neho nechali pichnúť ihlou, alebo ich bodol infikovaným predmetom v nestráženej chvíli. Niektoré obete vypovedali, že im niečo pichol do krku alebo do chrbta, aby im otvoril "tretie oko", napísala agentúra DPA. Iní poškodení uviedli, že im zamiešal do pitia lieky, takže upadli do bezvedomia.

Syndróm získaného zlyhania imunity, čiže AIDS, prvýkrát popísali americkí lekári v roku 1981. Objav vírusu HIV (Human Immunodeficiency Virus), ktorý AIDS spôsobuje, umožnil vyvinúť lieky, ktoré postup ochorenia výrazne spomaľujú. Svoj podiel na tom má aj nedávno zosnulý český chemik Antonín Holý, ktorý so svojím tímom objavil rad preparátov, ktoré sú súčasťou liekov proti AIDS. Cez všetok pokrok je však táto choroba dodnes smrteľná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu