Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladíci prezlečení za rabínov: Prepadávali parížske zlatníctva

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ/BRUSEL - Mladí zlodeji prepadávali zlatníctva na parížskych predmestiach preoblečení za rabínov, informoval dnes belgický denník La Derniere Heure.

Troch mladíkov vzali dnes do zadržiavacej väzby kvôli obvineniu zo série lúpeží obchodov so šperkmi. Podľa parížskych vyšetrovateľov prišli mladíci na jednoduchý, ale účinný nápad, ako prekonať nedôveru majiteľov obchodov so šperkmi a predmetmi z cenných kovov.

Jeden z trojice sa vždy zvykol prezliecť za židovského rabína. Široký čierny klobúk a falošná brada vo väčšine prípadov odbúrali podozrenie majiteľov zlatníctiev, ktorí potenciálnemu kupcovi otvorili dvere do predajne.  

Po vchode do zlatníctva to už pre zlodejov išlo ľahko. Domnelý rabín so zbraňou v ruke alebo s použitím slzotvorného plynu prinútil majiteľa zlatníctva otvoriť dvere aj pre svojich komplicov v kuklách. Po rýchlom vyrabovaní výkladov so šperkmi trojica rýchlo ušla, občas pešo, občas na skútroch, ako vypovedali majitelia zlatníctiev.

Parížska polícia zároveň oznámila, že vyšetrovanie nepotvrdilo domnienky, že išlo výlučne o zlatníctva vlastnené obchodníkmi židovského pôvodu. Odhadované škody zo štyroch dokázaných prepadnutí zlatníctiev sú vo výške niekoľkých miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu