Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zlodeji kovov zavarili celej obci: Teraz sú všetci bez energie!

 Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov Zobraziť galériu (6)
Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov (Zdroj: PZ)

LENTVORA – Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia formou spolupáchateľstva Miroslava B. (54) z Lehôtky, Mareka B. (25) z Lovinobane, Michala B. (23) z Maškovej, Ivana B. (14) z Lehôtky a Erika K. (16) bytom Chrťany, prechodne bytom Lehôtka.

Po predchádzajúcej vzájomnej dohode v sobotu (9.2.) okolo 15.00 hodine, v katastri obce Lentvora, prišli k stožiarovej trafostanici, Miroslav prešiel približne 50 metrov k ďalšiemu stožiaru, na ktorom pilovým listom odpílil visiaci zámok a vypol úsekový vypínač. Potom sa vrátil k stožiaru, na ktorý vyliezol a na transformátore odpojil prívod a vývod z transformátora. Z držiaka ho zhodil na zem, kde ho spoločne s ostatnými rozobrali.

Poškodením transformátora pripravili celú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PZ)

Ukradli z neho 3 kovové jadrá s medeným vinutím, pričom došlo aj k vytečeniu izolačného oleja a z miesta odišli. Poškodením transformátora spôsobili škodu pre Stredoslovenskú energetiku, odhadnutú na tisíc eur. Spôsobili aj poruchu trafostanice, čím došlo k výpadku prúdu v obci Lentvora, ktorý nebolo možné hneď odstrániť a k odstráneniu poruchy dôjde najskôr v nedeľu (10.2.). Na miesto činu bol vyslaný psovod z Lučenca, ktorý za pomoci služobného psa vyhľadal pachovú stopu, ktorú pes sledoval až do obce Ľuboreč. Tu polícia zadržala dvoch podozrivých (Miroslava a Mareka), ktorí sa k spáchaniu skutku priznali a uviedli aj mená ostatných spolupáchateľov.

Po predvedení na políciu Miroslav B. dobrovoľne vydal 3 medené cievky z transformátora, pričom každá vážila 34 kilogramov, 1 súčiastku z transformátora, medený drôt dlhý 70 centimetrov a koncovku na kábel. V plátenej taške mal náradie,  a to pár čiernych plátených rukavíc, plátené vrece, pilový list na železo, kladivo, kovový sekáč, 2 kliešte, 3 skrutkovače a ďalšie náradie  s nadstavcami. Po ich zadržaní a vykonaní procesných úkonov boli všetci prepustení a stíhaní sú na slobode. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov, mladistvým hrozí polovičný trest. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu