Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tehotná tínedžerka (17) ušla z nemocnice: Začala rodiť na zástavke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

OSTRAVA – Dievčina z Ostravy toho za 17 rokov stihla naozaj dosť. Okrem toho, že sa v skorom veku stala matkou, má na krku aj celoštátny zatykač! Celé to prepuklo, keď tehotné dievča pred pôrodom ušlo z nemocnice a začalo rodiť priamo na autobusovej zastávke!

Tínedžerka sa zrejme chcela vyhnúť trestu za krádež, a preto sa dala na nebezpečný útek napriek tomu, že pod srdcom ešte stále nosila dieťa. Z ostravskej fakultnej nemocnice ušla neskoro v noci v pokročilom štádiu tehotenstva. Polícii bol útek nahlásený okolo 1:30 v noci a strážnici začali prehľadávať okolie nemocnice. „Existovala dôvodná obava o život jej i dieťaťa,“ informovala o prípade ostravská policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková.

Našli ju asi hodinu na to, na neďalekej autobusovej zástavke, práve v momente, keď dievčine začali kontrakcie. „Kvôli kontrakciám tehotnej ženy strážnici privolali na miesto záchranára. Sanitka potom rodičku previezla späť do nemocnice,“ dodala Holčáková.

Dievčina tak porodila bezpečne v nemocnici, bez akýchkoľvek komplikácií. Nezvyčajné však bolo že pred nemocničnou izbou mladej kriminálničky hliadkovali policajti. Tehotná tínedžerka bola totiž celoštátne hľadaná pre krádež, čo policajti zistili pri jej hľadaní. „Pôrodnícke oddelenie nie je naozaj obvyklým miestom, kde osoby strážime,“ doplnila hovorkyňa. Strážnici, ale aj lekári sa navyše báli, že by sa dievča mohlo opäť pokúsiť ujsť.

Po pôrode dievčinu vypočuli a obvinili z krádeže. „Úkony sme vykonali v okamihu, kedy nám to lekári dovolili. Potom odpadla potreba obvinenú ďalej strážiť,“ opísala zásah Holčáková. Nepodarené dievča tak zrejme z nemocnice poputuje rovno za mreže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu