Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kuriózne túžby a obavy Merkelovej: Týmito odpoveďami prekvapila národ!

Za svoju najväčšiu osobnú obeť pre štát považuje to, že sa vzdala možnosti dôjsť si na nákup bez toho, aby ju niekto nespoznal
Za svoju najväčšiu osobnú obeť pre štát považuje to, že sa vzdala možnosti dôjsť si na nákup bez toho, aby ju niekto nespoznal (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Najmocnejšia politička Európy Angela Merkelová sa bojí búrky, rada by sa raz navečerala s trénerom španielskych futbalistov a za svoj ​​najväčší hriech z mladosti považuje novú teplákovú súpravu zo západného Nemecka zašpinenú smolou.

Kancelárka to prezradila v odpovediach na otázky nemeckých prominentov v dnešnom vydaní magazínu listu Süddeutsche Zeitung.

Otázky šéfke vlády mohlo položiť 37 známych osobností, medzi nimi napríklad tenisová legenda Boris Becker alebo kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Philipp Lahm. Merkelová sa im zverila, že miluje film Spomienky na Afriku a za svoju najväčšiu osobnú obeť pre štát považuje to, že sa vzdala možnosti dôjsť si na nákup bez toho, aby ju niekto nespoznal.

Okrem pokojného nakupovanie by kancelárka vraj rada aj pozvala na večeru španielskeho futbalového trénera Vicenta del Bosqueho. Na otázku, aká je jej najväčšou obava, odpovedala: "Nemať sa kde schovať pred búrkou." Pri otázke na svoju najväčšiu mladícku nerozvážnosť si politička, pochádzajúca z niekdajšej komunistickej NDR, vybavila príhodu, kedy vliezla do diery u stromu plnej smoly v novej teplákovej súprave, ktorú dostala zo Západu.

Merkelová necháva Nemcov nahliadnuť do svojho nepolitického života veľmi zriedkavo a svoje súkromie si prísne stráži. To isté platí o jej manželovi, uznávanom chemikovi Joachim Sauerovi, ktorý sa po jej boku na verejnosti objavuje väčšinou len pri začatí bayreuthského operného festivalu, ktorý obaja milovníci tohto žánru každoročne navštevujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu