Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenkári zapchali diaľnice: Pripravte sa na hodiny čakania!

ZÁHREB - Hlavné diaľničné ťahy v Európe zažívajú tento víkend najväčší nával počas tohtoročných prázdnin. Na cestách to vyzeralo tak, akoby sa celá stredná Európa sťahovala na juh.

Ak ste si na cestu na dovolenku vybrali práve tento víkend, pripravte sa na niekoľkohodinové kolóny. Dovolenkári totiž zapchali takmer celú strednú Európu. Zápchy boli aj na cestách do Chorvátska a Talianska či vo Francúzsku. Najdlhšie sa stálo na diaľnici v okolí Záhrebu a na cestách medzi Rijekou a Splitom. Podľa informácií Chorvátskeho automotoklubu HAK, turisti museli na hraničnom priechode Pasjak čakať až dve hodiny a na hraničných priechodoch Macelj a Kaštelj na vjazde pol druha hodiny a na výjazde pol hodiny.

Dlhé kolóny sa tvorili od rána aj na francúzskych diaľniciach smerom na juh, na Riviéru a do Provence, najhoršia situácia bola na diaľnici A7 a v okolí Lyonu. Práve tento víkend je pre dovolenkárov zlomový, preto v najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajine Bavorsku sa začali prázdniny a naopak v siedmich nemeckých spolkových krajinách sa tento víkend končia a ich obyvatelia sa z juhu vracajú domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu