Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nebezpečný chlór v bazénoch: Na kúpalisku sa otrávilo päť detí!

Tuheljske kúpele v Chorvátsku
Tuheljske kúpele v Chorvátsku (Zdroj: dnevnik.hr)

ZÁHREB - Chorvátske Tuheljske kúpele poznačil nepríjemný technický problém, pri ktorom sa chlórom otrávilo päť detí. Po tom, ako vyšli z tamojších bazénov sa mali dusiť a grcať. Jedna z preľaknutých matiek následne zavolala sanitku, ktorá ich odviezla do miestnej nemocnice.

Štyria chlapci a jedno dievčatko vo veku 5 až 8 rokov, boli včera ráno hospitalizovaní v miestnej nemocnici s otravou. Ťažkosti im spôsobilo prehnané množstvo chlóru v bazénoch Tuheljských kúpeľov, ktoré vraj bolo cítiť aj vidieť. "Cítila som silný zápach chlóru. Na vode a detských šmykľavkách boli žlté škvrny," prezradila jedna z matiek.

Deťom sa začali príznaky otravy prejavovať pri kúpaní. Otec jedného z hospitalizovaných chlapcov tvrdí, že jeho syn bol v detskom bazéne a zrazu začal kašľať a dusiť sa. Neskôr keď on aj ostatné deti začali zvracať, zavolali im sanitku. "Nie sme spokojní s počínaním plavčíka, ktorý deťom neposkytol žiadnu pomoc a záchranku zavolal iba na moje silné naliehanie," sťažuje sa matka otráveného dievčatka.

Vyčerpané deti s kyslíkovými maskami teraz ležia v miestnej nemocnici, no už čoskoro budú môcť ísť domov. Riaditeľa kúpeľov incident mrzí, no zabrániť tomu vraj nemohol. "Bohužiaľ, technické poruchy, ako v tomto prípade, nemôžeme ovplyvniť," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu