Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opozícia nominovala Tymošenkovú za svojho hlavného kandidáta vo voľbách

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková

KYJEV - Ukrajinská opozícia dnes nominovala uväznenú bývalú premiérku Juliu Tymošenkovú za svojho hlavného kandidáta v októbrových parlamentných voľbách. Tento krok pravdepodobne ukrajinská volebná komisia zamietne.

Niekoľko opozičných strán urobilo spoločné rozhodnutie na kongrese v Kyjeve, ktorý sa konal na začiatku predvolebnej kampane. Zadržiavané osoby majú zákaz uchádzať sa o štátny úrad.

Tymošenková, ktorá má viac zdravotných problémov vrátane vyskočenej medzistavcovej platničky, si odpykáva sedem rokov väzenia za zneužívanie úradných právomocí. Druhý súdny proces proti expremiérke pre obvinenia z daňových únikov má pokračovať v utorok.

Nemecký lekár Karl Max Einhäupl, ktorý lieči Tymošenkovú, dnes odporučil, aby mala osem týždňov odpočinku. Vysvetlil, že nové stresujúce situácie by mohli zvrátiť zlepšenie zdravotného stavu, ktoré už dosiahla.

Šéf univerzitnej kliniky Charité v Berlíne Einhäupl dal odporúčanie po tom, čo sa rozprával s Tymošenkovou v nemocnici v meste Charkov. Neskôr sa mal stretnúť aj s ukrajinskou ministerkou zdravotníctva Raisou Bogatyrovovou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu