Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ďalší falošný útok Rómov: Dievča (15) si akčný prepad vymyslelo!

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: topky)

TANVALD - Českom otriasol už tretí falošný prípad útoku Rómov za posledné mesiace. Dievča (15) mali prepadnúť traja rómski mladíci, ktorí sa jej vyhrážali ranou boxerom. Kriminalisti však zistili, že školáčka si akčný prepad vymyslela.

Prepadnutie sa malo udiať v utorok 24. apríla ráno. Jablonecký denník vtedy uviedol, že na dievča zaútočili traja mladíci, jeden ju zhodil zo zrázu dole do parku, kde stáli ďalší dvaja. Tí jej povedali, aby im dala peniaze a mobil, lebo dostane ranu boxerom, citoval denník zdroj blízky polícii.

Keď dievčina povedala, že peniaze ani mobilný telefón nemá, reagoval na to jeden z útočníkov tvrdým úderom do jej brucha. Dievčina tvrdila, že sa jej potom podarilo útočníkom vytrhnúť a vybehla na hlavnú cestu, kde volala o pomoc. Následne bola prevezená do nemocnice. Kriminalisti však po dlhom vyšetrovaní zistili, že dieťa si bitku vymyslelo a prípad odložili. 

Podobný prípad v apríli vyšetrovali aj libereckí policajti. Dievčina (15) policajtom pôvodne povedala, že ju ráno 19. apríla obkolesili traja neznámi muži a chceli od nej peniaze alebo jedlo. Keď im nič nedala, zatiahli ju k jednému z panelových domov a prehľadali ju. Potom ju chytili a porezali žiletkou po celom tele a utiekli. Policajti ale zistili, že dievča klame, lúpež si vymyslelo a porezalo sa samo. Zúfalým činom len reagovala na zlú situáciu vo svojej rodine.

Ďalším z prípadov falošných útokov bol výmysel Petra (15) z Břeclavi, ktorý šokoval verejnosť. Svojím klamstvom chcel zamaskovať nešťastný koniec nebezpečnej hry. Keď s kamarátmi skákal v paneláku cez zábradlie, prepadol sa a zrútil sa z niekoľkých metrov dole. Prišiel pritom o obličku a vážne si poškodil aj ďalšie orgány. Mladík si vymyslel, že zranenia mu spôsobili Rómovia , ktorí ho napadli. Bál sa totiž reakcie svojej matky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu