Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerka zdravotníctva tvrdí, že Tymošenkovej liečba sa skončila

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková

KYJEV - Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková, ktorej väznenie za zneužitie právomocí zhoršilo vzťahy Kyjeva s Európskou úniou, ukončila liečenie v miestnej nemocnici, oznámila ministerka zdravotníctva Rajisa Bohatyrjovová.

Kvôli liečbe bolestí chrbta bola Tymošenková - hlavný politický rival ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča - takmer tri mesiace mimo väzenia. Bohatyrjovovej piatkové vyhlásenie však neuvádza, či ju zodpovedné orgány vrátia do väznice, všíma si agentúra Reuters.
      
"Medzinárodná komisia, v ktorej sú nemeckí a ukrajinskí lekári... konštatuje, že rehabilitačný proces sa úspešne skončil," citovala Bohatyrjovovú ruská agentúra Interfax.
      
V pondelok tento týždeň súd v Charkove odročil na 31. júla súdne konanie s expremiérkou, v ktorom sa má zodpovedať z daňových únikov. Príčinou odročenia boli práve Tymošenkovej zdravotné problémy s platničkami.
      
Niekdajšiu predsedníčku vlády vlani v októbri odsúdili za zneužitie právomocí na sedem rokov väzenia. V tejto veci súd 12. júla odročil odvolacie konanie na 16. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu