Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Česká ZOO smúti: Ich obľúbená gorila Tatu sa obesila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mongabay.com)

PRAHA – Pražskou ZOO dnes otriasla tragická správa. Ich obľúbeného gorilieho samčeka totiž našli vo výbehu obeseného. Mláďatko počas divokých hier zrejme rozviazalo lano, ktoré si nešťastne omotalo okolo krku a zadusilo sa.

Keď chovatelia vošli dnes ráno do výbehu, naskytol sa im hrozný pohľad. Nehybné telo mláďatka Tatu s lanom okolo krku držal v rukách jeho gorilí kamarát Kambu. Ten odmietal mŕtveho priateľa opustiť, a tak ho museli od Tatua oddeliť prúdom vody.

Po vyslobodení mladého samčeka z lana začali chovatelia s prvou pomocou. Bohužiaľ ani masáž srdca, ani dýchanie z úst do úst, už gorilie mláďa život nezachránilo a zamestnanci ZOO tak prišli o svojho najväčšieho obľúbenca. Podľa riaditeľa Miroslava Bobka je to najväčšia tragédia od povodní, ktoré ZOO postihli pred desiatimi rokmi.

Tatu bol veľmi živé zviera a veľký dobrodruh. „Vďaka svojej povahe udržoval goriliu skupinu aktívnu, pretože na divoké hry provokoval nielen ostatné mláďatá, ale aj dospelých,“ spomínal na miláčika riaditeľ.

Tatu sa narodil 30.5.2007 samici Kijivu a samcovi Richardovi. Meno dostal preto, že sa narodil ako tretie mláďa v skupine goríl a Tatu znamená v preklade tretí. Druhé poradie zastáva ako mláďa narodené gorilám v rámci Česka a Slovenska.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu