Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dievča z Uralu rodičia držali v kravíne, vraj vedela len bučať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Päťročné dievčatko z Uralu, ktorej meno úrady nezverejnili, rodičia po väčšinu jej života držali zatvorenú v maštali s kravami. Vraj nevie hovoriť, len bučať, informovali ruské médiá.

Na prípad tohto dievčatka políciu upozornil jeden z obyvateľov dediny Žulanovo v Permskom kraji. Ukázalo sa, že dievčatko je celé dni s hospodárskymi zvieratami, hrá sa s ohorkami cigariet a na jeseň a v zime skoro nechodí von, pretože nemá prakticky žiadne oblečenie. Keď prekážala svojej matke a otčimovi, ktorí majú problém s alkoholom, zamykali ju vraj do skrine, napísal na svojich internetových stránkach Moskovskij Komsomolec. Otčim ju často bil.

Týrané dievčatko je teraz v starostlivosti krízového centra. Nemá žiadne návyky obvyklé pre deti jej veku, neje pevnú stravu a zo všetkého najradšej má mlieko, ktoré pije rovno z hrnca. "Je síce dobre, že mala aspoň nejaký kontakt s rodičmi, že počula ľudskú reč," povedala detská psychologička Svetlana Lukičevová. "Ale sú známe prípady, kedy deti vyrastajúce so zvieratami, ktoré ich prakticky vychovávali, sa nemohli naučiť ľudskú reč."

V tomto regióne úrady pred časom rodičom vzali sedemmesačného chlapčeka, ktorý sa živil nakladanými uhorkami a zemiakovými lupienkami, ktoré zostávali na stole.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu