Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyhrážky pred českou premiérou Batmana: Kde ho dávajú, žeby som si zastrieľal?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ÚSTÍ NAD LABEM – Premiéru dlho očakávaného filmu o Batmanovi, ktorý sprevádza tragédia z amerického Colorada, bude v susedných Čechách strážiť polícia. Rozruch vyvolal príspevok v diskusii, v ktorom sa anonym vyhrážal streľbou.

Českú premiéru poslednej časti batmanovskej trilógie Temný rytier povstal, ktorá je naplánovaná na štvrtok minútu po polnoci, sprevádza rozruch. Vyvolal ho anonymný diskutér, ktorý svojím nemiestnym komentárom vystrašil čitateľa Jana Š. „Kde dávajú Batmana, žeby som si zastrieľal?“ písal na diskusii anonym.

Neznámy „vtpkár“ narážal na krvavý masaker, ktorý sa nedávno odohral v coloradskom meste Aurora. Šialený strelec tam na polnočnej premiére nového Batmana vystrieľal 12 ľudí vrátane 6-ročného dievčatka. Na prvý pohľad nevinný príspevok v Janovi vyvolal strach a rozhodol sa jeho autora nahlásiť ústeckej polícii.

Tá výhražný príspevok nebrala na ľahkú váhu a diskutéra vypátrala. Autor s prezývkou „magorskýsvet“ sa na blogoch a diskusiách chválil, že ovláda arabštinu, na iných kritizoval EÚ a písal, že hrozí 3. svetová vojna. Nakoniec však vysvitlo, že príspevok o streľbe, bol myslený ako vtip a diskutér žiadny masaker nechystá.

„Kontaktovali sme autora príspevku. Povedal, že to len tak trepol. Ale v dnešnej dobe netreba nič podceňovať,“ povedala policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová a zároveň vyzvala prevádzkovateľa kina, aby počas premiéry zvýšil dohľad. Samotní policajti budú tiež dohliadať na bezpečnosť divákov, ktorí sa na štvrtkovú premiéru chystajú.

Masaker sa odohral v piatok v meste Aurora počas premietania filmu o Batmanovi. Jeho páchateľom je 24-ročný James Holmes. V nepriestrelnej veste a plynovej maske najprv hodil do kinosály dymovnice a potom začal do návštevníkov kina strieľať. Výsledkom je 12 mŕtvych a 58 zranených. Polícia motív jeho činu stále nepozná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu