Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sexuálna aféra v americkej armáde: Za znásilňovanie inštruktora odsúdili na 20 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAN ANTONIO - Americký vojenský súd dnes odsúdil inštruktora amerického vojenského letectva ku 20 rokov väzenia za znásilnenie a ďalšie sexuálne útoky na frekventantky výcviku.

Ide o najväčší mravnostný škandál v americkej armáde od roku 1997, kedy bol usvedčený veliteľ výcviku z Aberdeenu za sexuálne obťažovanie ku 25-ročnému väzeniu.

Súd piatok uznal seržanta Luisa Walkera z americkej základne v Lacklandu vinným vo väčšine bodov obžaloby, medzi ktorými je znásilnenie, sexuálne obťažovanie a sexuálny útok. Walkerovi hrozilo až doživotie.

Pri päťdennom pojednávaní osobne svedčilo deväť z desiatich jeho obetí, jedna zo žien svedčila na diaľku. Walker vo všetkých prípadoch postupoval podobne - zoznámil sa s účastníkmi základného výcviku a radil im, ako niekoľkotýždňový pobyt čo najľahšie prežiť. Postupne sa s nimi zbližujúc, začal im posielať SMS odkazy a potom aj vyhrážky. Štyri zo svedkýň vypovedali, že ich k sexu nútil zastrašovaním a hrozbami z moci funkcie cvičiteľa.

Walker dnes plačúc prosil porotu, aby ho neodsudzovali na doživotie. Odvolával sa na svojich synov vo veku sedem rokov a štyri roky, ktorí boli v súdnej sieni. "Prosím, aby som s nimi mohol mať nejakú budúcnosť," povedal.

Walker je prvý zo siedmich inštruktorov z Lacklandu, ktorí majú byť za podobné činy postavení pred vojenský súd. Celkom 35 ich kolegov bolo kvôli vzneseným sťažnostiam odvolaných zo služby. V škandále figuruje 31 údajne poškodených žien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu