Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V byte šialenca z Denveru odstránili prvú výbušninu, situácia je vážna!

Polícia sa chystá na vstup do domu strelca
Polícia sa chystá na vstup do domu strelca (Zdroj: SITA)

AURORA - Polícia na predmestí amerického Denveru dnes odstránila nástražný drôt a prvé výbušné zariadenie v byte podozrivého strelca, ktorý zabil v piatok na nočnej premiére filmu o Batmanovi 12 ľudí a ďalších približne 50 osôb zranil.

Policajná seržantka na predmestí Aurora Cassidee Carlsonová informovala, že nastražená výbušnina mala zabiť človeka, ktorý by otvoril dvere do bytu. "Je to naozaj vážna situácia, ktorú náš tím rieši," uviedla Carlsonová.

Policajtka ďalej povedala, že v byte sa nachádzajú aj ďalšie zariadenia, ktoré treba zneškodniť, ale príslušníci zásahovej skupiny znovu hodnotia a skúmajú miesto.

Podľa slov Carlsonovej je stále možné, že tím bude musieť výbušniny odpáliť, čo môže spôsobiť ohlušujúci zvuk a požiar. Ľudí z okolia na to však vopred ešte upozornia. Obyvateľov budovy a okolitých domov z bezpečnostných dôvodov evakuovali.

Okolo obytnej budovy rozmiestnila polícia vozidlá a množstvo príslušníkov. Podozrivý páchateľ James Holmes (24) býval na treťom poschodí obytného domu v Aurore.

"Jeho byt je pasca plná výbušnín. Nie sme si istí, k čomu sú pripojené. Sú tam nástražné drôty. Sú tam tri nádoby a nevieme, čo je v nich," uviedol dnes už skôr zástupca šéfa hasičov v Aurore, Chris Henderson. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu