Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mello požiadal Britániu o zákaz vyhostenia: Slovenské lietadlo už čaká v Guatemale!

Karol Mello je stále v Belize Zobraziť galériu (2)
Karol Mello je stále v Belize (Zdroj: San Pedro Sun)

BALMOPAN - Najhľadanejší zločinec Karol Mello, ktorého zatkli v stredoamerickom štáte Belize, sa silou mocou snaží zabrániť vyhosteniu späť do vlasti. Podľa tamojších médií vkladá nádej do britského advokáta a miestnych právnikov, ktorí mu majú v jeho boji pomôcť. Slovensko má pritom údajne v Gautemale pripravené lietadlo na okamžitý prevoz.

Na dianie okolo Mella je zjavne uvalené informačné embargo. Hoci sa portál 7newsbelize.com snažil získať nejaké nové správy, označil tento proces za horší ako trhanie zubov. Z tlačového odboru polície sa novinárom podarilo dostať iba jadrné slová, že v tomto momente nie sú oprávnení poskytovať žiadne vyjadrenia k prípadu.

Podľa portálu tak chcú úrady, čo najtichšie získať povolenie na vyhostenie a skoncovať s celou touto situáciou. Pravdepodobne to však nebude také ľahké, keďže Mello sa na základe legálneho vstupu do krajiny môže prostredníctvom zastupujúcich právnikov dovolávať nároku na vypočutie predtým, ako ho vyhostia.

Iné správy naznačujú, že slovenská vláda má pripravené v pohotovosti lietadlo v Guatemale, ktoré je pripravené po získaní povolenia okamžite odviezť Mella z Belize.

Karol Mello je jedným z obvinených z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Rovnako tak čelí obvineniu z objednávky vraždy. Pri vyčíňaní jeho kumpánov v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zomreli chlapec a žena. Pôvodne bol však útok namierený na expolicajta Juraja Gála, chlapcovho otca. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala v marci 2003.

Na úteku bol od novembra 2006. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Mella pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu