Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Letný tábor hnutia Hamas: Deti v ňom zatvárajú a mučia!

Inštruktor Hytham al- Madhun predvádza, ako sa chodí po klincoch Zobraziť galériu (3)
Inštruktor Hytham al- Madhun predvádza, ako sa chodí po klincoch (Zdroj: ynetnews.com)

GAZA - Tréning už odmalička! Palestínske deti si môžu tento rok vyskúšať na vlastnej koži, v akých situáciách sa ocitajú ich krajania, ktorí sú údajne mučení v Izraeli. Namiesto toho, aby si cez leto oddýchli a zabavili, sú tak vystavení fyzickej bolesti a psychickému tlaku.

Za nápadom zorganizovať tento podivný letný tábor stojí palestínske hnutie Hamas. Ich novinka dostala príznačný názov "Utrpenie, v ktorom žijú palestínski väzni v Izraeli."

V tábore, ktorý je postavený na štýl väznice, je niekoľko miestností. Dominuje mu načierno vymaľovaná "vyšetrovačka", v ktorej sa Palestínčania stretávajú s vyšetrovateľmi. Potom deti putujú do cely, kde už na nich čakajú izraelskí agenti, ktorí sa pokúsia dostať z nich informácie. V komplexe nechýba ani mučiareň, ošetrovňa a väzenský dvor, informuje portál tn.cz.

Medzi aktivity, ktoré deti absolvujú v tábore, patrí okrem iného chôdza po hrdzavých klincoch alebo čepeliach nožov, štúdium islamu a vojenský výcvik.

Hlavnou myšlienkou mučiarenského tábora je podľa organizátora Ahmada Rantisího to, aby si deti uvedomili, že za obranu krajiny sa platí vysoká cena.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu