Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Česko zasiahli silné búrky: Obmedzili dopravu, lejaky budú pokračovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Silné búrky, pred ktorými varovali českí meteorológovia, zasiahli v noci nadnes Českú republiku a popadané stromy na viacerých miestach narušili cestnú i železničnú dopravu.

Podľa predpovedí meteorológov pritom má tropické počasie sprevádzané prudkými búrkami pokračovať najmenej do piatka, informoval server Novinky.cz.

V obci Skrbeň v Olomouckom kraji odhodil do železničného koľajiska náves nákladného automobilu, v Prostějove odniesol provizórnu krytinu z bytového domu - žiadnych zranených si to však nevyžiadalo. Hasiči mali plné ruky práce s odpratávaním popadaných stromov a konárov na dopravných ťahoch.

Na juhočeskej železnici bol večer zablokovaný aj koridor do Rakúska; od 21.00 h ho na postihnutom úseku nahrádzala autobusová doprava. Podobné problémy boli podľa Českej televízie aj na Vysočine a južnej Morave, v súčasnosti by však už všetky trate mali byť priechodné.

Český hydrometeorologický ústav upozorňoval, že očakáva naďalej prívalové zrážky, krúpy a nárazový vietor. Maximálne teploty na území Čiech dosiahnu do 28 stupňov Celzia, na Morave až 33 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu