Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajti znásilnili muža (39) obuškom, pretrhli mu črevá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sciencephoto.com)

DONECK - Ukrajinské ministerstvo vnútra prepustilo veliteľa jedného z policajných okrskov v Donecku, ktorého podriadení bili zadržaného a znásilnili ho obuškom. Muž, ktorý sa previnil pitím piva na verejnom mieste, skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Policajti vinu popierajú.

Podľa miestnej tlače došlo k incidentu v polovici júna a jeho obeťou sa stal tridsaťdeväťročný muž, ktorý na ulici pil z fľaše pivo. Policajti ho priamo na mieste zbili a odvliekli na stanicu. Tam bol v prítomnosti piatich ľudí nahý a znásilnený policajným obuškom. Podľa lekárskej správy má muž zlomené rebrá, modriny po celom tele a pretrhnuté čreva.

Policajti zadržanie priznali, k žiadnemu násiliu ale podľa nich nedošlo. Lekári Doneckej nemocnice však výpoveď postihnutého potvrdili. Po znásilnení policajti muža prepustili s tým, že sa musí dostaviť späť s poplatkom 1500 hrivien (asi 152 eur) za to, že výsluch absolvoval živý.

Velenie doneckej polície chcelo podľa serveru Gazeta.ua incident zahladiť tým, že príbuzným obete ponúkalo 40 000 hrivien (vyše 4000 eur) "na liečenie". Podrobnosti o prípade ale medzitým prenikli do tlače a príbuzní peniaze vrátili. Veliteľ okrsku bol prepustený a obvinený z "prekročenia právomoci".

V susednom Rusku nedávno podobný čin vyvolal škandál, ktorý dodnes neutíchol. V marci v tatárskej Kazani zomrel päťdesiatdvaročný muž vo väzbe po tom, čo ho policajti znásilnili fľašou od šampanského. Aféra vyvolala rozsiahle previerky policajného zboru, počas ktorých bolo za zistené násilnosti a surové zaobchádzanie so zadržanými prepustených niekoľko desiatok policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu