Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Módny návrhár Lagerfeld nazval francúzskeho prezidenta imbecilom

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Známy módny návrhár Karl Lagerfeld v rozhovore pre španielsku mutáciu týždenníka Marie Claire nazval francúzskeho prezidenta "imbecilom." Z dôvodu jeho "zničujúcej" politiky voči najbohatším občanom krajiny.

Správu priniesol francúzsky denník Le Monde vo svojom internetovom vydaní s upozornením, že ide o rozhovor pre časopis Marie Claire, ktorý sa objaví na pultoch v piatok 19. októbra.
      
"Tento imbecil je rovnako škodlivý ako Zapatero," tvrdí v rozhovore Lagerfeld, pričom spresnil, že aj bývalý španielsky premiér Jose Luis Rodriguez Zapatero bol socialista.
      
Pre Hollanda, ktorý sa zúčastňuje dvojdňového summitu EÚ v Bruseli to nebude príjemné čítanie. Lagerfeld v interview pre časopis totiž tvrdí, že Hollande nenávidí boháčov, čo sa krajine môže vypomstiť z hľadiska odlivu investícií.
      
"Hollande nenávidí boháčov. Chce ich očividne trestať. Oni však odídu a nikto nepríde ku nám investovať," povedal známy tvorca módy. A dodal, že pri znížení zahraničných investícií sa zhorší aj konkurencieschopnosť Francúzska.
      
"Čo sa týka módy, šperkov, parfumov a vína, Francúzska už nie je kompetitívne. A zvyšok výrobkov sa nepredáva. Kto ešte kupuje francúzske autá? Ja určite nie," priniesol Le Monde výsek z interview s Lagerfeldom.
      
Hollandova politika vedúca k zavedeniu takzvanej milionárskej dane, ktorá sa zameria na najbohatšiu vrstvy spoločnosti, už prinútila viacerých popredných francúzskych podnikateľov presunúť svoje aktivity do susedného Belgicka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu