Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Potopila sa loď s 200 migrantmi na palube

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Loď, prevážajúca asi 200 utečencov, ktorí chceli požiadať o azyl v Austrálii, sa dnes prevrátila v indonézskych vodách severne od Vianočného ostrova. Na miesto nehody vyrazili dve lode austrálskeho vojenského námorníctva a do pátrania po nezvestných sa zapojili aj tri obchodné lode nachádzajúce sa v oblasti.

Na loď v núdzi upozornilo austrálsky úrad námornej bezpečnosti hliadkové lietadlo približne o 15.00 h miestneho času (07.00 SELČ). Hovorkyňa úradu pre austrálsky rozhlas povedala, že loď sa nachádzala v indonézskej záchrannej zóne a Indonézia koordinuje pátranie a záchrannú akciu.

"Môžeme potvrdiť, že to nejakí ľudia prežili, ale v tomto okamihu nemôžeme uviesť konkrétne čísla," citoval ju rozhlas. V blízkosti Vianočného ostrova boli za uplynulých 24 hodín zadržané tri ďalšie lode s 238 ľuďmi na palube. Utečenci, ktorí chcú požiadať o azyl v Austrálii, sa často naloďujú v Indonézii a v chatrných a preplnených lodiach smerujú k Vianočnému ostrovu. Vianočný ostrov, ktorý leží v Indickom oceáne južne od Jávy, patrí k Austrálii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu