Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Marihuanové stánky: Muž ponúkal namiesto občerstvenia „trávu“!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/JILEMNICE – Vynaliezavý predajca sa rozhodol do sortimentu svojich stánkov s občerstvením zaradiť aj inú „pochúťku“ – marihuanu. Biznis s drogou sa mu natoľko rozbehol, že sa mu za pol roka podarilo zarobiť státisíce českých korún.

Muž (40) sa do výnosného obchodu pustil spolu s troma komplicmi, ktorí mu so stánkami pomáhali. Medzi nimi boli okrem 35-ročného muža aj dve mladé ženy vo veku 19 a 20 rokov. Hlavným organizátorom marihuanového kšeftu však mal byť podľa polície najstarší muž. „Priamo v Jilemnici si prenajal dva stánky, kde okrem potravín a alkoholu ponúkal aj marihuanu“ povedala pre portál idnes.cz policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Podľa polície predajcom obchod rozprávkovo vynášal. „Každý deň sa predali tri až štyri dávky, pričom za jeden gram platili záujemcovia 250 korún. Iba za pol roka tak mohol jeden stánok zarobiť na predaji marihuany odhadom 130 tisíc korún (pozn. red. vyše 5000 eur)“, vypočítala Suchánková.

Podarený štvorlístok polícia zadržala a údajný šéf marihuanového gangu skončil za mrežami. Jeho komplicov vyšetrujú na slobode. Ak kšeftárom dokážu vinu, najstaršiemu mužovi a predavačke, ktorá organizátorovi pomáhala s predajom, hrozí 10 rokov a ostatným dvom 5-ročné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu