Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo Walese vyčíňa krvilačná beštia: Zabíja surovo, obete trhá na kusy!

Pozostatky oviec Zobraziť galériu (2)
Pozostatky oviec

DEVIL'S BRIDGE - Medzi obyvateľmi západného Walesu sa šíri strach. V odľahlej oblasti Kambrického pohoria totiž vyčíňa záhadná šelma s prezývkou "beštia bontská", ktorá napáda stáda oviec a dobytka. Zabíja rýchlo a surovo. Naposledy na smrť roztrhala dve desiatky oviec.

"Asi po hodine chôdze v odľahlej horskej oblasti sme narazili na pár roztrhaných oviec. O pár metrov ďalej boli ďalšie. Celé miesto páchlo po mŕtvych zvieratách, bolo to nechutné. Všade sa povaľovali časti ich tiel, z ktorých boli vyrvané vnútornosti," opísal hrozný nález Mark Davey (43), ktorý si v ten deň vyrazil s priateľkou na prechádzku. Najprv si myslel, že to mohla urobiť líška alebo pes. Keď sa ale počet mŕtvych zvierat zvyšoval, došlo mu, že ich muselo napadnúť niečo väčšie. Dvojicu začal zmáhať strach.

"Mali sme veľmi podivný pocit, pretože medzi obeťami boli aj mláďatá. Potom som zbadal jedno jahniatko, ktoré ležalo obďaleč a bolo nedotknuté. Vyzeralo to, akoby sa k nemu niekto alebo niečo malo vrátiť neskôr," pokračoval Welšan.

Možnosť, že útočil pes či líška, vylúčili aj veterinári z ministerstva poľnohospodárstva, ktorí pozostatky oviec prezreli. Zabijak podľa nich musel byť podstatne silnejší. Polícia oblasť prehľadala, zatiaľ však bez úspechu.

Divoká šelma, ktorá je podľa mnohých svedkov podobná pume, sa pohybuje po kraji už niekoľko desaťročí. Prvýkrát ju videli v 70. rokoch 20. storočia a svoje meno dostala od dediny Pontrhydfendigaid v centre jej loveckého teritória vzdialeného len niekoľko kilometrov od dediny Devil 's Bridge.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu