Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chystáte sa na olympiádu v Londýne? Čaká na vás nepríjemné nariadenie!

Do začiatku Olympijských hier ostáva približne dva a pol mesiaca
Do začiatku Olympijských hier ostáva približne dva a pol mesiaca (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Letné Olympijské hry v Londýne sa nezadržateľne blížia a organizátori robia všetko pre to, aby jej účastníkom i návštevníkom zaistili bezpečnosť. Najnovšie zaviedli jedno pomerne kontroverzné pravidlo, ktoré sa už stihlo stať terčom kritiky.

Ak je vo vašich letných dovolenkových plánoch aj Londýn a tunajšia olympiáda, tak vás iste bude zaujímať jedno nemilé prekvapenie týkajúce sa fotografovania. To síce na športoviskách a ďalších oficiálnych olympijských miestach nie je zakázané, avšak zdieľať urobené snímky na sociálnych sieťach už povolené nie je.

O tomto neštandardnom nariadení si môžete prečítať v podmienkach uvedených na zakúpených vstupenkách. Držiteľ lístka podľa nich nesmie umiestňovať fotky, videonahrávky ani zvukové záznamy na sociálne siete a na internet všeobecne.

Organizátori svoje rozhodnutie obhajujú tým, že im ide v prvom rade o bezpečnosť. Z dôvodu jej zaistenia pre športovcov tak nebude možné zverejňovať spoločné fotografie s nimi alebo bližšie popisovať, kde sa práve nachádzajú. Tento krok by mal okrem iného zamedziť úniku informácií a ochrániť autorské práva vzťahujúce sa na spravodajstvo z olympijských hier.

Twitter, ktorý je medzi športovcami veľmi obľúbený, sa zase stane ich doménou. Má fungovať ako akýsi most medzi nimi a médiami. Novinári a redaktori prostredníctvom neho získajú pomerne ľahko a rýchlo potrebné ohlasy a komentáre k priebehu súťaží od ich samotných účastníkov. Jediné, čo na olympiáde teda zatiaľ zakázané nie je, sú textové tweety a statusy.

Dodržiavaniu nezvyklého nariadenia bude napomáhať aj špeciálny tím policajtov, ktorých bude v priebehu celej olympiády nasadených okolo štyridsaťtisíc. Správu priniesol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu