Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Americká babička (92) predávala "samovražedné sady" po internete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SAN DIEGO - K podmienečnému trestu piatich rokov väzenia dnes odsúdil kalifornský súd 92-ročnú ženu, ktorá predávala po internete "samovražedné sady". Zároveň jej udelil pokutu 1000 dolárov. Trest sa však netýka tovaru, ktorý žena ponúkala, ale toho, že zo ziskov z predaja neplatila dane, uviedla agentúra AP.

Američanka predala za tri roky zákazníkom v USA i v zahraničí približne 1300 sád pripomínajúcich igelitovú kapucňu, ktorá po stiahnutí zablokovala prísun vzduchu a človek sa zadusil. Tovar vyrábala doma a predávala ho po internete za 40 až 60 dolárov za kus. Žena tvrdila, že chcela ponúknuť smrteľne chorým ľuďom možnosť zvoliť si spôsob smrti.
    
Podľa vyšetrovateľov sa žena nijako nestarala o to, či si "samovražedné sady" skutočne kupujú chorí ľudia, alebo či medzi kupcami nie sú deti, ktoré si sadu objednávajú zo zvedavosti a bez vedomia rodičov.
    
Podľa vyšetrovateľov sadu v niekoľkých prípadoch ľudia skutočne k samovražde použili. Prokuratúra však ženu nestíhala v súvislosti so žiadnou smrťou, ale kvôli finančným podvodom. Američanka totiž z tržieb získaných predajom nikdy neplatila dane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu