Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Mladí Gréci chcú zabrániť starým voliť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Grécka mládež chce starším obyvateľom Grécka zabrániť v účasti na parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať v krajine 6. mája.

Oznámilo to hnutie gréckej mládeže na internete. Mladí chcú tým zabrániť, aby seniori opäť volili vládne duo Panhelénske socialistické hnutie (PASOK) a Novú demokraciu. Uviedol v stredu rakúsky denník Der Standard na svojej webovej stránke. Výzva na internete znie:

"Šiesteho mája zamknime doma všetkých starých otcov a staré mamy, ktorí volia Pasok a Novú demokraciu. "Vezmeme občiansky preukaz tým, čo z neznalosti alebo zo zvyku chcú voliť tieto strany. Budúcnosť patrí nám, a nie tým, čo tento svet plný klamstiev čoskoro opustia," vyzývajú mladí na internete. Je to výzva, ktorá naznačuje, ako veľmi mladí opovrhujú oboma stranami, ktoré si 30 rokov udržujú moc v krajine. Nevedno však, či voliči týchto strán nespôsobia v Grécku menej škôd ako nezamestnaná mládež a úsporami ťažko poškodená generácia štyridsiatnikov a päťdesiatnikov. Hlavné motto mladých znie: "Dosť bolo Nemecka, odchod z eurozóny, imigranti do mora !"

Všetky prieskumy verejnej mienky naznačujú v Grécku veľký nárast popularity extrémistov. Neofašisti a koalícia radikálnej ľavice Syriza priťahujú predovšetkým mladých voličov, grécka komunistická strana KKE generáciu ich rodičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu