Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najbohatší Čech, ktorý chce kúpiť SPP: Predáva luxusný tryskáč s 30% zľavou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: jets.com)

PRAHA - Petr Kellner, ktorý má záujem o kúpu akcií Slovenského plynárenského priemyslu sa zbavuje svojho majetku! Rozhodol sa totiž predať tryskáč, ktorý si do svojej súkromnej letky zaobstaral za 42 miliónov českých korún (1,68 milióna eur). Stroj sa už objavil v ponuke londýnskej sprostredkovateľskej firmy Jet Business.

Nie je však isté, či sa finančníkovi lietadlo, ktoré vlastní od roku 2002, vôbec podarí predať. Na trhu totiž podľa odborníkov prevažuje ponuka nad dopytom. Zrejme preto nedávno znížil jeho cenu na 26,95 milióna korún (cca jeden milión eur).

Stroj typu Gulfstream 500 Kellner neprenajímal, využíval ho len on sám alebo v rámci svojej spoločnosti. Lietadlo má za sebou vyše 4000 letových hodín a vzlietlo a pristálo viac ako 1 600-krát. Na jeden raz je schopné preletieť viac ako desaťtisíc kilometrov.

Kellner je známy tým, že si potrpí na luxus. A to platí aj o spomínanom stroji. Zmestí sa do neho dvadsať pasažierov, ktorí sa môžu pohodlne usadiť v dvanástich sedačkách alebo dvoch štvormiestnych divánoch.

Známy podnikateľ je zrejme zaťažený na Gulfstreamy, pretože vo svojej flotile si naďalej ponechal novší a modernejší typ z roku 2008. Pred rokom a pol si navyše zaobstaral väčší Boeing BBJ, ktorý je priestrannejší a je v ňom spálňa aj kúpeľňa.

Gulfstreamy v Česku doteraz používal len Kellner, pripomenul iDnes.cz. Teraz má však na jeden zálusk aj vlastník skupiny KKCG Karel Komárek. Obaja muž tak okrem spoločnosti Sazky, ktorú kúpili minulý rok, budú mať spoločný aj rovnaký typ lietadla. Komárek ho plánuje kúpiť ešte tento rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu