Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tymošenkovú previezli z nemocnice späť do väzenia

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková

KYJEV - Bývalú ukrajinskú premiérku Juliu Tymošenkovú (51), sužovanú bolesťami chrbta, dnes previezli z nemocnice späť do väzenia po tom, ako odmietla liečbu. Na klinike v Charkove ju hospitalizovali v piatok večer. Jej kancelária to označila za "nátlak".

 

Podľa väzenskej služby ju previezli naspäť do väzenia, pretože "kategoricky" odmietla liečbu. Tymošenkovej právnik Serhyj Vlasenko označil takéto pendlovanie za "absurdné".
 
Líderku Oranžovej revolúcie z roku 2004 odsúdili vlani na sedem rokov väzenia za prekročenie premiérskych právomocí, čo Západ odsúdil ako politicky motivovaný verdikt.  Zdravotný stav političky sa vo väzbe prudko zhoršil. Pre silné bolesti chrbta zostala údajne pripútaná na lôžko a nedokáže sama chodiť.
 
Tymošenková odmietala prevoz do nemocnice, ktorá patrí štátom vlastnenej železničnej spoločnosti a je neďaleko charkovského väzenia, kde ju držia. Nemeckí lekári odporúčali liečbu na špecializovanej klinike. V súčasnosti čelí novému procesu vo veci daňových únikov a na ďalších pojednávaniach sa odmieta zúčastňovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu