Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Denne vypila 7,5 litra coly: Dostala infarkt a zomrela!

Natasha to s pitím coly prehnala. Stálo ju to život
Natasha to s pitím coly prehnala. Stálo ju to život (Zdroj: odt.co.nz)

WELLINGTON - Pravdepodobne zvyk vypiť denne v priemere viac ako 7,5 litra coca-coly prispel k úmrtiu jednej ženy na Novom Zélande. Neobvyklý návyk viedol k príliš nízkej hladine draslíka v tele, čo ju nakoniec stálo život. Minulý týždeň o tom informovala agentúra AP.

Natasha Harrisová bola na šumivom nápoji závislá dlhé roky. "Prvá a posledná vec, čo každý deň urobila, bolo, že si otvorila plechovku coly. Nikdy som si ale nemyslel, že by ju to mohlo zabiť," povedal jej partner Christopher Hodgkinson. Žena okrem toho málo jedla a fajčila okolo tridsať cigariet denne. Vplyvom týchto okolností utrpela v roku 2010 srdcový záchvat.

Patológovia sa nazdávajú, že osemnásobná matka zrejme trpela hypokalémiou, čiže nedostatkom draslíka v krvi. To spôsobila práve dlhotrvajúca nadmerná konzumácia coly a taktiež nedostatočná výživa.

Svetový výrobca sýtených nápojov sa ale bráni a upozornil na to, že nebezpečné pre zdravie človeka je nadmerné požívanie akékoľvek tekutiny vrátane vody. Hovorkyňa spoločnosti Coca-Cola Oceania Karen Thompsonová vyhlásila, že produkty firmy sú bezpečné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu